Nya videos

Varför får man förstoppning?

Om man får förstoppning har man svårt att tömma tarmen, och avföringen kan bli hård och trög. Ofta beror det på att man dricker för lite och äter mat som innehåller för lite fibrer.

Det är vanligt att få förstoppning om man ändrar sina matvanor, är orolig eller stressad. En del läkemedel och mat kan också ge förstoppning. Om man varit förstoppad en längre tid kan man även få andra besvär som ont i magen, illamående eller hemorrojder.
En vanlig definition på förstoppning är att man tömmer tarmen färre än tre gånger i veckan och att man har besvär som till exempel att avföringen är hård och svår att få fram. Det kan kännas som om tarmen inte töms helt eller att det tar lång tid att tömma tarmen.

Men avföringsvanorna varierar och olika personer har ofta skilda åsikter om vad som menas med förstoppning. Att tömma tarmen bara ett par gånger i veckan kan vara lika normalt som att göra det flera gånger om dagen.

Förstoppning är för det mesta ofarligt men ibland kan det också vara tecken på någon sjukdom, speciellt om besvären kommer för första gången när man är äldre än 45 år.
Vilka får förstoppning?

De flesta människor kan få tillfällig förstoppning, till exempel om man byter miljö, om man ändrar sina matvanor, är orolig eller stressad.

Det är viktigt att dricka tillräckligt. Det här är speciellt viktigt när man blir äldre eftersom man då inte känner törst på samma sätt.

Kvinnor kan få förstoppning i samband med graviditet eller under den senare delen av menstruationscykeln. Det har förmodligen med hormonförändringar att göra.

Hos barn kan även för lite fibrer i maten eller oro och tension vid toalettbesök ge förstoppning. Barn som ammas brukar däremot sällan få förstoppning. Bröstmjölkens sammansättning gör att avföringen blir mjuk.
Andra vanliga  orsaker till förstoppning

För mycket stillasittande ökar risken för att man ska bli förstoppad. Det samma gäller om man blir sängliggande en längre tid. Det är inte heller bra att gå och hålla sig utan man bör sträva efter att gå på toaletten regelbundet.

För vissa kan det finnas ett hinder i ändtarmen som gör att det blir svårt att tömma tarmen, till exempel en propp av avföring. Ibland kan man få sprickor i ändtarmsöppningen, och då gör det ont, vilket leder till att man drar sig för att gå på toaletten.

Förstoppning kan även vara symtom på andra underliggande sjukdomar. Om man får besvär med förstoppning för första gången när man är äldre än 45 år bör man kontakta vårdcentralen för att få en tid för läkarundersökning. Detsamma gäller om man har mycket besvär med sin förstoppning, eller känner sig orolig.

åter till behandla hemorrojder

Vad kan ge analklåda?

Det finns många olika orsaker som kan ge analklåda. I denna artikel får du ett par olika förklaringar till detta. Det kan vara hemorrojder, men det finns andra mindre jobbiga anledningar till problemet. Små enkla förändringar kan påverka positivt.

Hoppas att du finner denna artikel givande.

 

Kliar det där bak? Här är 6 möjliga orsaker – Expressen

Wed, 27 Jan 2016 05:00:43 GMT

Nej, det drabbar inte bara bebisar. Även vuxna kan få problem med rodnad, kliande och utslag kring baken. Det kan bero på skavande klädsömmar – men ibland är förklaringen allvarligare. Här listar vi sex åkommor som ger symptom vid stjärten.

Read More…

På start sidan finner du bra tips på effektiva behandlingar mot hemorrojder. Bästa effekt på denna typ av behandling får du om du sätter in behandlingen så snart som möjligt. Vänta inte påbörja din behandling snarast!

Åter till kräm mot hemorrojder

Här får du tips på flera naturliga behandlingar som kan hjälpa dig att minska besvären med analklåda .

Hur visar dig problemen

Hemorrojder visar sig som förstorade och stasade analkuddar. Dessa uppstår normalt i den övre delen av analen och deras funktion är att åstadkomma en exakt tätning eftersom sfinktrarna inte ensamma klarar att åstadkomma detta. .Analkuddarna består av tjock submucosa som innehåller blodkärl, glatt muskulatur och elastisk bindväv.

Morötter och spenat kan göra underverk för dina blödningar.

Detta kan hjälpa mot både blödande och icke blödande hemmorojder.

Åter till behandla hemorrolder 

 

Här får du ytterligare bra förklaringar kring dom olika problemen med inre och yttre hemorrojder.Vilka är dom vanligaste orsakerna och hur kan man behandla hemorrojder. Att drabbas av detta kan vara tungt. Men ge inte upp det finns bra behandlingar som kan hjälpa dig att bli av med hemorrojderna.

Detta video klipp är från youtube kanalen MountainStarHealth. Videon är på engelska men lätt att förstå.

Tänk på att :

Ta alltid kontakt med en läkare om du får ont, blöder mycket från ändtarmen eller om dina besvär inte försvinner trots du testat olika läkemedel du kan köpa mot hemorrojder.

När du besöker en läkare  så utförs en undersökning genom att läkaren med ett  finger känner på ändtarmens slemhinna genom ändtarmsmynningen. Man kan också undersöka  hemorrojderna genom ett  proktoskop, det är ett genomskinligt rör som törs in i ändtarmsmynningen.

Undersökningen kan vidare utföras med endoskopi, en röntgenundersökning och en biopsi för att utesluta förekomsten av eventuell cancer. Ta hand om dig och din kropp. Det finns hjälp att få vänta inte förlänge med att behandla  dina hemorrojder.

Symtom på inre hemorrojder

Inre hemorrojderna ger sällan symtom, men kan ibland tryckas ut ur tarmen eller blöda. För att se de inre hemorrojderna används ett  proktoskop.

Om de inre hemorrojderna trycks ut ur ändtarmen ser de ut som en liten klase  och kan  ge en rejäl smärta. Prolaberade hemorrojder blöder även ofta.

Symtom på yttre hemorrojder

Yttre hemorrojder blöder  oftare och är även den sorten som ger ljusrött blod på pappret när man torkar sig efter toa besöket. De orsakar mer klåda och irritation än de inre, och kan göra det svårare att ha en god hygien.

 

Här kan du läsa om en bra metod för att behandla hemorrojder hemma

här får du veta vad som kan orsaka problem. Tips på mat som påverkar din hälsa positivt och kan minska risken att drabbas av hemorrojder. Här kan du läsa om en  bra behandling

I detta klipp från youtube kanalen exportvillage,får du goda råd som du kan pröva hemma när du vill minska besvären med analklåda.

Mot hemmorjoder
Ändra din kost, träna, dricka mycket vatten och minska stress, kommer inte bara hjälpa mot hemorrojder, utan även ditt välbefinnande också. Du bör äta mycket fibrer om du vill motverka förstoppning. Råa grönsaker och frukter kan hjälpa , du kan alltid komplettera det genom att lägga ekologiska linfrön eller psylliumfröskal i filen .

Kost och träning kan ha stor inverkan. Ofta får människor som sitter för mycket problem med hemorrojder. Så att äta rätt och motionera kan vara till stor hjälp. Här kan du läsa om att behandla hemorrojder.

I denna video pratatar dom om en ny behandling mot hemorrojder och vad du kan göra så att problemet inte uppstår igen.

Letar du efter en bra och snabb naturlig behandling mot hemorrojder kan  du läsa mer här!

 

behandla hemorrojder

Här är en video som hjälper dig att förstå vad som orsakar hemorrojder

Hur kan man behandla hemorrojder?

I dag finns det ett antal kurer du kan gå igenom i syfte att uppnå lättnaden att vara fri från hemorrojder.

Det finns krämer, droppar, och salvor som lindrar svullnaden inklusive den jobbiga smärtan. Du kan också finna hemma-kurer som mer eller mindre kan hjälpa mot smärtan, till exempel, att ta ett varmt bad eller använda sig utav is för att lindra smärtan av hemorrojder. Vissa finner det onödigt att behandla hemorrojder eftersom de försvinner av sig själv efter ett tag.
Andra upplever en  smärta som  inte går att klara av .

Vad hemorrojder beror på är inte helt klart, men många får besvär i samband med att de har varit förstoppade eller haft diarré under en längre period. Nästan varannan person drabbas. Det är också mycket vanligt att gravida kvinnor drabbas.
Misstänker man att man har drabbats av hemorrojder och inte tidigare har haft sådana besvär ska man alltid uppsöka läkare för att få hjälp att behandla hemorrojder.

Blödande hemorrojder

Blödande hemorrojder är någonting man kan uppleva om man som individ är drabbad av hemorrojder, det är mycket vanligt att blödning förekommer och är absolut inte någonting som man bör  oroa sig för.

I dem flesta fall så uppstår blödning från hemorrojder om man torkar sig för hårt vid toa besök, så därför kan det vara klokt  inhandla ett mjukt och lent papper.

Vill du testa en hemma behandling så bör du testa hemapro. Det är en naturlig behandling som har hjälp flera tusen att motverka besvären.

här kan du läsa vad  wikipedia skriver om  hemorrojder

Åter till hemsidan behandla hemorrojder