inre och yttre hemorrojder

Thanks! Share it with your friends!

Close

Här får du ytterligare bra förklaringar kring dom olika problemen med inre och yttre hemorrojder.Vilka är dom vanligaste orsakerna och hur kan man behandla hemorrojder. Att drabbas av detta kan vara tungt. Men ge inte upp det finns bra behandlingar som kan hjälpa dig att bli av med hemorrojderna.

Detta video klipp är från youtube kanalen MountainStarHealth. Videon är på engelska men lätt att förstå.

Tänk på att :

Ta alltid kontakt med en läkare om du får ont, blöder mycket från ändtarmen eller om dina besvär inte försvinner trots du testat olika läkemedel du kan köpa mot hemorrojder.

När du besöker en läkare  så utförs en undersökning genom att läkaren med ett  finger känner på ändtarmens slemhinna genom ändtarmsmynningen. Man kan också undersöka  hemorrojderna genom ett  proktoskop, det är ett genomskinligt rör som törs in i ändtarmsmynningen.

Undersökningen kan vidare utföras med endoskopi, en röntgenundersökning och en biopsi för att utesluta förekomsten av eventuell cancer. Ta hand om dig och din kropp. Det finns hjälp att få vänta inte förlänge med att behandla  dina hemorrojder.

Symtom på inre hemorrojder

Inre hemorrojderna ger sällan symtom, men kan ibland tryckas ut ur tarmen eller blöda. För att se de inre hemorrojderna används ett  proktoskop.

Om de inre hemorrojderna trycks ut ur ändtarmen ser de ut som en liten klase  och kan  ge en rejäl smärta. Prolaberade hemorrojder blöder även ofta.

Symtom på yttre hemorrojder

Yttre hemorrojder blöder  oftare och är även den sorten som ger ljusrött blod på pappret när man torkar sig efter toa besöket. De orsakar mer klåda och irritation än de inre, och kan göra det svårare att ha en god hygien.

 

Här kan du läsa om en bra metod för att behandla hemorrojder hemma

Comments

Write a comment

*